top of page

 

HISTORIEN BAKOM

MIN VINDLANDE RESA SOM MÖNSTERFORMGIVARE

Jag heter Lena Holtzberg och jag är lycklig ägare av handen som skapar CHICONIQUEs alla mönster! Det har tagit mig många år att hitta ett uttryckssätt som passar mig, och resan hit har varit minst sagt kringelikrokig. Direkt efter modelinjen på Beckmans designhögskola hamnade jag på H&M. Därefter har jag praktiserat i England, arbetat i designstudio i Italien, jobbat som frilans, varit anställd vid mönsteragentur i Älmhult och slutligen åter hamnat i Stockholm som egen företagare. Jag har nu under några år haft ett inspirerande, roligt och nära frilanssamarbete med Franzéns textil i Kinna som tillverkar mina påslakan. Märket CHICONIQUE kom till i samband med mitt samarbete med tapetföretaget Photowall. 

 

Det är med stor noggrannhet, laserfokus och outtröttligt tålamod som jag ritar mina mönster för hand med blyerts, kulspets- och tuschpenna, ett litet streck efter det andra. Ett mönster tar mellan en och två veckor att färdigställa från pappersskiss till färdig digitaliserad rapport. Mitt arbetssätt är verkligen tidskrävande, men jag älskar att jobba så här! Jag hamnar i ett meditativt "flow" tillstånd. Min önskan och förhoppning är att mina mönster ska ge ett genuint och äkta intryck och vara en källa till inspiration och glädje för andra. 

Jag tror att min kärlek och vördnad för naturen är uppenbar i mitt arbete, eftersom merparten av mina mönster porträtterar flora eller fauna i någon form. Många saker oroar mig mycket när det gäller människans behandling av vårt hem jorden och de konsekvenser vi redan ser i form av massutrotning av arter, krympande ismassa i Antarktis och klimatförändringar. Därför engagerar jag mig privat för att skapa bättre förutsättningar för växt- och djurliv i mitt närområde. Det är ett minimalt bidrag, men ju fler som gör en insats desto större positiv påverkan. Varje gång du köper något av mig bidrar du till mitt miljöengagemang, så stort tack för det!

 

BiophiliaPart3LH.gif
BiophiliaPartLH.gif
BiophiliaPart2LH.gif
Autograf.jpg
original2frilagd400.gif
bottom of page